SUS

Tripleti.ro – Sticker auto gratuit gemeni, tripleti si multipleti la bord, sarcina, inseminare si FIV

Studiu: meseria de mama, echivalentă cu 2,5 locuri de muncă cu normă întreaga

Publicat de: Tripleti.ro

Deseori auzim ca meseria de mama este ca un loc de munca cu norma intreaga, dar rezultatele celui mai recent studiu in domeniu contrazic acest lucru. Mai exact, ea este echivalenta cu 2.5 locuri de munca.

O noua cercetare realizata in Statele Unite ale Americii a aratat ca o mama munceste in medie 98 de ore pe saptamana, de doua ori mai mult decat media in ceea ce priveste programul de munca saptamanal. In cadrul studiului, specialistii au analizat programul zilnic in cazul a 2.000 de mame care s-au intors la locul de munca si care aveau copii cu varsta cuprinsa intre 5 si 12 ani, arata www.mummypages.co.uk. Rezultatele obținute au aratat ca ziua de lucru incepe pentru cele mai multe dintre mame la 6.23 si se termina dupa 20.30. Mai mult, chiar si in timpul lor liber mamele obisnuiesc sa faca lucruri pentru copii sau sarcini ce țin de locuința, iar zilele de weekend sunt de cele mai multe ori similare cu cele din timpul saptamanii.


Concluziile studiului au mai aratat ca o mare parte dintre mamele participante spun ca au in medie o ora si sapte minute pe zi doar pentru ele, acest interval fiind considerat timp liber. Iar acest timp il petrec fie facand un dus, fie unele treburi casnice mai usoare.
Meseria de mama: bunicii, vinul si cafeaua, de un real ajutor
Aproape 40% dintre mamele care au participat la cercetare au spus ca viața lor de zi cu zi este un sir lung de sarcini ce trebuie indeplinite, in timp ce 70% dintre ele au precizat ca resimt presiunea de a asigura o alimentație sanatoasa copiilor lor. „Rezultatele obținute in urma studiului arata cat de solicitanta poate sa fie meseria de mama, dar si cate sarcini si obstacolele trebuie sa depaseasca femeia de-a lungul zilei”, spune Casey Lewis, directorul Departamentului de Sanatate si Nutriție intr-o companie din domeniul alimentar.
Pe parcursul studiului specialistii au incercat sa descopere si ce lucruri/persoane sunt de ajutor mamelor in zilele incarcate. Iar printre acestea se numara vinul, sprijinul bunicilor, dadaca la care apeleaza din cand in cand, serialele, servețelele umede, sucurile si gustarile sanatoase, jucariile, tabletele, dar si accesul la mancare de tip drive-in. Lista este completata si de cafeaua aburinda, micile reprize de somn (cand sunt posibile), dar si de vocea „suparata” la care mai apeleaza mamele din cand in cand.

Seamana toate acestea cu o zi din viața voastra, mamelor?

Autor: Alexandra Constantin – totuldespremame.ro

Bookmark and Share